Sjømannskål
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Sjømannskål

Feit mat i gryte. Perfekt til trauste høstkvelder.

Slik gjør du

Man begynner med å finkutte kålhodet. Skjær deretter selleri og gulrøtter i fine terninger. Stekes i en panne med litt smør. Dryss et par teskjeer karri over. Når grønnsakene er ferdige, etter omtrent fem minutter, settes de til side.

Brun svinekjøttet i samme panne. Tilsett litt ekstra smør hvis det trengs. Sett også det til side.

Brun baconet i en stor sort gryte. Når det er lysebrunt og ikke sprøtt, ta det opp og sett det til side.

Tilsett så en god spiseskje smør til baconfettet og legg oppi en stor hakket løk. Når løken begynner å bli gjennomsiktig, dryss over en stor spiseskje karri i pannen og rør godt til karrien er brent av.

Legg så den snittede kålen i gryten og rør forsiktig sammen med en stor teskje med karve og 5–6 einebær. Legg nå de ristede grønnsakene på toppen sammen med svinekjøttet og baconet. La det småkoke i 30–40 minutter.

Blant så det hele sammen og tilsett 4–5 pølser skåret i ikke altfor små biter og 5–6 skrellede poteter. Bland sammen igjen, dekk med lokk og la det småkoke igjen i minst en halv time. Tilsett litt vann hvis det virker tørt.

Bland sammen, dekk med lokk og la det småkoke igjen minst en halv time. Hvis det virker tørt, kan du tilsett litt vann.

Når potetene er møre er retten klar til servering. Server også gjerne med rugbrød og sennep.

Kilde: JAMES OG ADAM PRICE I TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR