NRK Meny
Lars Barmen lager kantarellsaus og serverer den til stekte krepsehaler. Fra TV-programmet Barmeny i 2002.

Sjøkreps og kantareller

Kantarellene blir til god saus sammen med smør og gressløk. Lars Barmen steker sjøkreps og serverer dem med kantarellsaus.

Slik gjør du

Del sjøkrepshalene på langs og fjern den mørke magestrengen. Varm en stekepanne med olivenolje og legg i halene med kjøttsiden ned.

Smelt en spiseskje smør i en kasserolle og tilsett kantarellene. Fres dem til de begynner å slippe væske, og tilsett vann. Kok opp. Rør inn to spiseskjeer smør og en spiseskje hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Snu krepsehalene etter to minutter og la dem trekke på skallsiden i ett minutt. Krydre dem med salt og pepper.

Anrett halene oppå kantarellsausen. Pynt med estragon.

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny 2002