NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Sjøkreps med kremede fevebønner, granatepler og skalldyrsjy

En rett som smaker spesielt godt til champagne.

Slik gjør du

Saus
Ta skallet av sjøkrepshalene og legg alt skallet i en stekepanne. Tilsett hvitløk, chili og oljen.
La alt frese på svak varme i 10 minutter. Sil av oljen og ta vare på den.
Ha skallene over i en kjele og tilsett kaldt vann til det dekker.
Kok opp, skum av og la det trekke i ca 25 minutter.

Sil av og kok inn kraften til ca ½ dl gjenstår. Smak til med salt og pepper.
Bland med oljen rett før servering.

Kremete fevebønner
Forvell fevebønner i ca 5 minutter, avkjøl i isvann og ta av hinnen på yttersiden.
Kok inn 2 dl fløte til 1/3 gjenstår.
Tilsett bønnene. Smak til med salt og pepper og kok opp.
Pisk ½ dl fløte stiv og vend inn i bønnene rett før servering.

Damp krepsehalene rett før servering og legg dem på de kremede bønnene.
Strø over frø av granateple og anrett sausen rundt. Pynt med frisk dill.

Kilde: Lars Barmen