NRK Meny

Sjøkreps med kremede fevebønner, granatepler og skalldyrsjy

En rett som smaker spesielt godt til champagne.

Slik gjør du

Saus
Ta skallet av sjøkrepshalene og legg alt skallet i en stekepanne. Tilsett hvitløk, chili og oljen.
La alt frese på svak varme i 10 minutter. Sil av oljen og ta vare på den.
Ha skallene over i en kjele og tilsett kaldt vann til det dekker.
Kok opp, skum av og la det trekke i ca 25 minutter.

Sil av og kok inn kraften til ca ½ dl gjenstår. Smak til med salt og pepper.
Bland med oljen rett før servering.

Kremete fevebønner
Forvell fevebønner i ca 5 minutter, avkjøl i isvann og ta av hinnen på yttersiden.
Kok inn 2 dl fløte til 1/3 gjenstår.
Tilsett bønnene. Smak til med salt og pepper og kok opp.
Pisk ½ dl fløte stiv og vend inn i bønnene rett før servering.

Damp krepsehalene rett før servering og legg dem på de kremede bønnene.
Strø over frø av granateple og anrett sausen rundt. Pynt med frisk dill.

Kilde: Lars Barmen