NRK Meny
Sjøkreps i butterdeig

Sjøkreps i butterdeig tar seg godt ut og er lett å lage. Butterdeigen kjøper du ferdig.

Foto: Stig Juelsen

Sjøkreps i butterdeig

Kokk Stig Juelsen er veldig glad i sjøkreps, og den er best på ettervinteren. Denne oppskriften på sjøkreps har han laget etter inspirasjon fra en restaurant i Paris.

Slik gjør du

Kok sjøkrepsen så vidt i kokende, godt saltet vann. Et halvt minutt er nok. Ta den opp og legg den straks i rennende kaldt vann for avkjøling.

Rens vekk skallet.

Del platene med butterdeig i fire like store sirkler bruk gjerne et glass. Strek de opp på toppen med en kniv og pensle med eggeplommer og salt og pepper. Stek de til de er gylne på 175 ºC i ovnen.

Fres spinaten raskt i en stor varm panne. Rør med et hvitløkfedd festet på en gaffel. Smak spinaten til med salt og pepper, evt. sukker hvis den er litt besk. Ta spinaten ut av pannen med en gang den er klar.

Currysaus
Finhakk sjalottløk. Ha dette i en liten kjele sammen med hvitvinseddik og curryen. La det hele småputre til eddiken har trukket inn i løken. Tilsett hvitvin og kok inn til en fastere konsistens.

Skjær smøret i små terninger og pisk det inn litt av gangen ved svak varme. Smak til med salt og pepper.

Serveres som en hamburger med butterdeig over og under, spinat sjøkreps og currysaus i midten.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen