Sjokoladetrøfler med stout

Sjokoladetrøfler med smak av øl og appelsin rullet i pistasjnøtter, blåbær eller lakris.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Sjokoladetrøfler med stout

Trøfler og øl er kanskje en litt uvant kombinasjon. Stouttrøfler med appelsin rullet i pistasjnøtter, salmiakk og tørkede blåbær serveres sammen med mørkt fyldig stoutøl.

Slik gjør du

Hakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten, ølet og appelsinskallet i en gryte. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet. Sett blandingen kalt et par timer til trøffelrøren kan formes.

Form små boller og rull dem i de forskjellige smakene: Hakkede ristede og lettsaltede pistasjnøtter, knuste frysetørkede eller tørkede blåbær eller finhakket salt lakris.

Tips

Forslag til drikke til trøflene

  • Et mørkt og fyldig stout-øl, for eksempel: Shepherd Neame Double Stout
  • Alkoholfritt alternativ: BrewDog Nanny State

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE