Sjokoladeterrin

Tre lag med sjokoladetrøffel - mørk, hvit og melkesjokolade.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Sjokoladeterrin

Sjokolade er enkel luksus. Her er en lekker terrin med tre sorter sjokolade.

Slik gjør du

Sjokoladebunn

Visp eggeplommer, sirup og sukker til det er porøst. Visp eggehviter og sukker til marengs. Bland marengsen med eggeplommene. Bland sammen mel og kakao og sikt det inn i eggeblandingen.

Smør deigen tynt ut på bakepapir og stek i 7 minutter på 220 grader. Snu bunnen og dra av bakepapiret. Skjær ut bunn og lokk til terrinen.

Sjokoladetrøffel

Dekk en brødform med plastfolie. Legg et lag med kakebunn nederst.

Smelt melkesjokolade i oppvarmet fløte og hell det i formen over sjokoladebunnen. Sett formen i kjøleskapet og la det stivne. Varm fløten og smelt den hvite sjokoladen. Hell det over den stivnede melkesjokoladen i formen. Sett tilbake i kjøleskapet og la det stivne. Til slutt gjør du samme prosedyren med den mørke sjokoladen.

Avslutt med et lag med kakebunn. La terrinen stå i kjøleskapet over natten.

Tindvedsirup

Kok opp sukker med litt vann til veldig lys karamell. Rist på kasserollen i stedet for å røre. Ha tindvedsaften oppi og la det varmes opp til 180 grader. Avkjøl.

Skjær terrinen i skiver og anrett med tindvedsirup.

Kilde: Paul Svensson fra «Hygge i Strömsö»