NRK Meny
Sjokoladeskilpadder

Sjokoladekonfekt i servert i etasjefat.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Sjokoladeskilpadder

Lekker konfekt laget av sjokolade, kondensert melk og litt smak av rom.

Slik gjør du

Til sjokoladeskilpaddene skal det brukes en skilpaddeform som kan være litt vanskelig å få tak i. Men prøv velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller søk på nettet!

Begynn med skilpaddekremen. Ha de to boksene med kondensert melk i en gryte og dekk dem med vann. La dem koke rolig under lokk i ca. 3 timer. Det er viktig at boksene hele tiden er dekket av vann, så fyll på underveis.

La boksene bli helt avkjølt. Åpne boksene. Nå vil innholdet være en lekker kremet karamellmasse som smakes til med litt brun rom og litt romessens. Pass på at ikke kremen blir for flytende. Ha kremen i en sprøytepose.

Temperer sjokoladen

Dette gjøres ifølge konditor Mette Blomsterberg best på følgende måte:

Sjokoladen hakkes fint. Halvparten varmes i vannbad til 48 grader. Den andre halvparten has i en ganske stor bolle.

2/3 av den smeltede delen has i bollen med den finhakkede usmeltede delen. De to "smelter" sammen. Bare ha i mer av den smeltede delen hvis de to ikke blandes sammen naturlig.

Varm aldri opp den tempererte sjokoladen. Stivner den for fort has litt av den smeltede delen i. Alt dette oppstyret for å sikre en skinnende overflate og et sprøtt/stivt knekk. Hvis temperaturen overstiger 34 grader, må vi starte på en ny temperering.

Sjokoladeskilpadder

Fyll skilpaddeformene med temperert sjokolade. Hell det som blir til overs tilbake i skålen og stryk av formene med en spatel. Sett formen i kjøleskapet i ca. 10 minutter.

Ha kremen i skilpaddeskallene, men pass på å ikke fylle dem helt. Sett formene i fryseren, til kremen er blitt fast.

Så fylles den siste sjokoladen på, så det blir en bunn i skilpaddene. Sett dem i kjøleskapet og la sjokoladen sette seg.

Vri formen lett og slå den i bordet og håp at skilpaddene løsner og ligger skinnende blanke på bordet.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR