Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladepraliner med bittermandel

Sjokoladepraliner fylt med en ganache med bittermandler.

Foto: SVT

Sjokoladepraliner med bittermandel

Praliner, sjokoladekonfekt som fylles med forskjellige typer fyll, har aldri vært så populært som nå. Bitre mandler fungerer fantastisk til sjokoladen.

Slik gjør du

Riv mandlene på et fint jern. Kok opp fløte, honning og bittermandel. Hell den kokende blandingen over sjokoladen til ganachen. Rør til sjokoladen er smeltet. Rør inn smøret. Sett ganachen til avkjøling med plastfolie helt nede på ganachen.

Smelt sjokoladen i vannbar til cirka 50 grader, hell ut 3/4 på marmor eller en annen ren overflate. Skrap sjokoladen rundt for å avkjøle den. Hold på til temperaturen har sunket til 27 grader. Hell sjokoladen tilbake i bollen med den resterende fjerdedelen og forsikre deg om at den nye temperaturen er 31 grader.

Hell sjokoladen i en sprøytepose og fyll pralineformene. Slå formene i benken så luftboblene forsvinner. Etter et par sekunder slår du sjokoladen ut av formen og skraper bort den overflødige sjokoladen. Nå har du laget skallet til sjokoladekonfekten.

La sjokoladeformene avkjøles i romtemperatur. Fyll på ganachen. Ikke fyll helt opp, la det bli igjen en millimeter til «lokket».

Smelt litt sjokolade til 30 grader og fyll den siste millimeteren. Skrap rent på toppen.

Avkjøl formene skikkelig, og vend deretter ut sjokoladekonfektene.

Tips

Bittermandler har et høyt innhold av amygdalin og er klassifisert som legemiddel. De er derfor ikke i vanlig salg i Norge. Grunnen er at det kan dannes blåsyre, som er meget giftig. (Kilder: NAFKAM og SNL)

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT