NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Sjokoladeostekake med bananer

Slik gjør du

Bland alt til bunnen og trykk den ut i smurt kakeform. Dekk bunnen og sidene slik at det blir et "skall". La bunnen steke til det er gyllent(I stekeovn på 175 grader i ca 15 minutter.). Avkjøles.

Rør osten myk med sukker. Tilsett sitronsaft og -skall. Skill eggeplommene fra hviten og tilsett en og en plomme i osteblandingen. Rør godt mellom hver eggeplomme.

Mos bananene, og bland dem og sjokoladen inn i røren.

La gelatinen ligge i kaldt vann ca 10 minutter. Klem ut vannet, og smelt gelatinen i 1/4 dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin i røren.

Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig inn i røren med en slikkepott. Fold inn vispet kremfløte til slutt. Hell fyllet over kakebunnen.

La kaken stå kjølig i ett døgn før den tas ut av formen. Pynt med sjokolade ved servering.