Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Sjokolademoussekake med yoghurtfyll.

Foto: Aina C. Hole/www.matprat.no

Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Pannacotta er en italiensk hvit pudding. Sammen med sjokolademousse gir dette en harmonisk blanding.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sjokoladebunn
Rør eggeplommene med halvparten av sukkeret og kakaoen.
Pisk resten av sukkeret og kakaoen med eggehvitene.
Bland sammen eggedosisen og marengsen med en slikkepott.
Legg bakepapir på stekeplaten og bre deigen utover.
Stek kakebunnen ved 160°C 10-15 minutter.

Yoghurtpannacotta
Del vaniljestangen i to på langs.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Ta de opp og klem ut vannet.
Kok opp kremfløte og sukker og tilsett gelatin.
Tilsett yoghurt, rør om.
Hold av 3-4 ss yoghurtpanacotta til glasering av kaken.
Hell resten av yoghurtblandingen over i en mindre form enn den formen kaken skal lages i.
Sett til frysing.

Sjokolademousse
Brekk sjokoladen i mindre biter.
Smelt smøret, legg i sjokoladen og smelt dette sammen. Avkjøl litt.
Rør inn sammenpiskede eggeplommer.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter.
Pisk eggehviter og sukker til marengs.
Smelt gelatinen i kaffen og rør den i sjokoladen.
Vend marengsen inn til slutt.

Legg sammen kaken slik
Skjær til sjokoladebunnen så den passer en springform 26 cm.
Legg pannacotaen midt på og dekk det hele med sjokolademousse.
Stryk med en varm kniv over toppen så den blir glatt.
Glaser med et tynt lag yoghurtpanacotta til slutt.
La kaken stå kjølig i 2-3 timer før servering.
Anrett kaken skåret i snipper og dryss over kakao.

Kilde: www.matprat.no