Slik gjør du
Finhakk sjokoladen.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen i smøret, og rør til den smelter.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
Lag espresso eller sterk kaffe. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen.
Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt.
Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Ha i glass eller bolle.
Sett i kjøleskap til avkjøling i tre timer. Pynt med bær.
Tips
Oppskrift:
Sjokoladepynt
Pensle smeltet sjokolade på blader. Jeg bruker roseblader.
Legg i kjøleskapet til sjokoladen stivner.
Ta av rosebladene.
Se også: