Sjokolademousse med kryddersyltede bær

Sjokolademousse med kryddersyltede bær.

Foto: Vegard Stana / NRK

Sjokolademousse

Dette er en dessertfavoritt for mange. Nydelig luftig sjokolade. Her har sjokolademoussen fått følge av sommerbær og blader av sjokolade. Se nederst hvordan du lager sjokoladebladene.

Slik gjør du

Finhakk sjokoladen.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen i smøret, og rør til den smelter.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
Lag espresso eller sterk kaffe. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen.

Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt.

Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Ha i glass eller bolle.
Sett i kjøleskap til avkjøling i tre timer. Pynt med bær.

Tips

Oppskrift:

Sjokoladepynt
Pensle smeltet sjokolade på blader. Jeg bruker roseblader.
Legg i kjøleskapet til sjokoladen stivner.
Ta av rosebladene.

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2009