Sjokolademousse

Hemmeligheten bak sjokolademousse med salsa av ananas og pasjonsfrukt er enklere enn du kanskje tror. Frokost-tvs kokk Lise røper den for deg.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp fløte og melk.
Rør sammen sukker og eggeplommer.
Hell fløtemelken over eggeblandingen mens du rører.
Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under stadig omrøring.
Sausen skal tykne, men må ikke koke.

Sil sausen og hell den over den finhakkede sjokoladen. Rør godt sammen, til du får en glatt og blank sjokoladekrem. Avkjøl noe.
Sjokoladekremen bør ikke være varmere en 45 ºC når du vender inn kremen.
Fyll sjokolademoussen i glass eller i skåler og la den stå kaldt i minst 1 time.

Skjær skallet av ananasen og skjær kjøttet i små terninger.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet.
Stek ananasen i sukker og smør. Rør inn pasjonsfruktkjøttet.
Server salsaen ved siden av, eller over sjokolademoussen.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV