Fra TV-serien Barmeny i 2001. Sverre Sætre er eksperten som viser Lars Barmen hvordan han lager lekre kaker og desserter med sjokolademousse.

Sverre Sætre og Lars Barmen lager sjokolademousse som blir til kaker og desserter. Se hvordan de lager forskjellige kaker og desserter ut fra samme oppskriften.

Sjokolademousse

Sjokoladeekspert Sverre Sætre viser Lars Barmen hvordan han lager kaker og desserter med sjokolademousse. Han lager en veldig stor porsjon sjokolademousse som skal rekke til alt. Men vanligvis holder det med oppskriften til fire.

Slik gjør du

Hakk og smelt sjokoladen i en bolle.
Kok opp 250 (25) g fløte og sukker.
Rør eggeplommer sammen i en bolle og spe med den varme fløten.
Pisk resten av fløten luftig.
Bland sjokoladen i eggblandingen og avkjøl litt.
Rør ¼ av fløten godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så sjokoladen forsiktig inn i resten av kremen.

Montering

Legg biter av hasselnøttmarengs (se oppskrift under) i bunnen av stålringer eller springformer og fyll på med sjokolademousse, frys. Moussen kan også fylles i glass, kopper etc.

Variant 1: Kake med marengsstenger
Tin moussen litt og ta av stålringen.
Knekk opp biter av marengsstengene (se oppskrift på hasselnøttmarengs under) og trykk den fast i moussen rundt hele kanten av kaken og på toppen.

Variant 2: Med sjokoladetrekk
Frys et bakebrett og smelt 200 g sjokolade. Stryk sjokoladen raskt utover brettet, skjær ut en firkant og løft denne raskt opp og form den rundt en moussekake. Oppbevar kaldt.

Variant 3: Med sjokoladeglasur
Hakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp fløte og sukker og hell over. Rør godt sammen. Stryk litt av glasuren oppå en frossen mousse, vent til den har stivnet, hell så resten av glasuren over og la den glatte seg ut.
Dryss revet sjokolade på sidene.

Tips

Temperering av sjokolade
Hakk sjokolade og smelt den i et vannbad til den har en temperatur over 45 grader. Ta 2/3 av sjokoladen og hell den over på en plate. Kjøl den ned til under 27 grader .
Bland med resten av sjokoladen og varm forsiktig men ikke over 34 grader.

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Se også: Oppskriftene fra Sverre Sætre

Kilde: Lars Barmen og Sverre Sætre i TV-serien Barmeny (2001)