Sjokoladekake med peanøttsmørkrem

Mektig sjokoladekake med ingredienser Elvis elsket, peanøttsmør, bacon og banan.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sjokoladekake med peanøttsmørkrem

Det er ingen hemmelighet at Lise Finckenhagen er fan av Elvis Presley. Denne sjokoladekaken har hun laget med rockekongen i tankene.

Slik gjør du

Varm ovnen til 170 grader. Bruk to kakeformer, 20 cm i diameter. Kle formene med bakepapir i bunnen og smør sidene med litt olje eller smør.

Finhakk sjokoladen og ha den over i en stål- eller glassbolle sammen med smør og kaffe. Sett bollen over vannbad og la det smeltet sammen. Rør sjokoladesmøret glatt og løft det vekk fra varmen.

Bland mel, bakepulver, sukker og brunt sukker sammen i en bolle. Visp eggene luftige og bland inn melken. Rør eggene og sjokoladeblandingen sammen med det tørre. Visp det raskt sammen til en jevn og glatt røre.

Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i cirka 35 minutter, til overflaten kjennes fast. Den kan gjerne være litt myk i midten.

Avkjøl bunnene i formene. Dra en spiss skarp kniv langsmed sidene hvis nødvendig - før du fjerner formene. Del hver bunn i to jevne lag.

Visp melis, peanøttsmør og smør godt sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk/fløte og visp kremen lys og luftig.

Fordel omtrent halvparten av kremen mellom lagene og bre resten rundt og på toppen. Skrap gjerne godt inntil kantene slik at lagene synes igjennom.

Pynt med hakkede peanøtter, revet sjokolade, bananskiver, biter av karamellisert bacon og karamellsaus.

Karamellisert bacon

Bruk tørrsaltet bacon og legg det utover et stekebrett med bakepapir. Varm ovnen til 200 grader. Pensle baconskivene med litt lønnesirup og stek dem midt i ovnen i cirka 10 minutter, til skivene begynner å bli gylne. Snu skivene, pensle litt sirup på den andre siden og stek skivene videre i cirka 5 minutter, eller til baconet er sprøtt og gyllent.

Karamellsaus

Bland sukker, smør og melk i en liten kasserolle. Varm opp blandingen under sporadisk omrøring og la det småkoke et par minutter til alt sukkeret er oppløst.

Tips

Det er ikke ofte det passer med bacon på kake, men karamellisert bacon kan du også bruke i salater, på burgeren eller til pannekaker.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+