NRK Meny
Sjokoladekake med messmör og klementiner

Kaken skal ikke stekes, den skal bare stå et døgn i kjøleskapet før den serveres med lunkne klementiner.

Foto: TV4

Sjokoladekake med messmör

Svensk messmör brukes som pålegg og kan kjøpes i tuber. Tina Nordström bruker det i sjokoladekake sammen med innkokte klementiner.

Slik gjør du

Sjokolade- og messmörkake
Smelt sjokolade, smør og honning i vannbad.

Skill eggene. Visp sammen eggeplommene og visp eggehvitene stive.

Når sjokoladeblandingen har smeltet skal den avkjøles litt.

Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen og vend inn stivpiskede eggehviter etterpå. Pass på at eggeplommene er romtempererte før de blandes inn i den varme sjokoladen.

Knus makronene og kjeksen.

Klipp opp melkekartongen på langs, så du får en form som ligner en brødform.

Legg et lag av de knuste kjeksene og mandelknappene i bunnen og legg et lag med kakerøre over. Legg annen hver gang smuler og røre i flere lag. Sett kaken i kjøleskapet i ca. ett døgn.

Innkokte klementiner
Kok opp vann, sitronsaft, sukker, vaniljefrø og vaniljestang.

Skrell klementinene og legg dem i den kokende laken. La det koke i 3-5 minutter og la så klementinene avkjøles litt.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4