NRK Meny

Sjokoladekake med melkekrem

En lettlaget sjokoladekake med litt uvanlig glasur. Du kan pynte den med pistasjnøtter eller nøtter etter eget ønske.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Smelt smøret i en liten gryte. Hakk sjokoladen og bland den i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp. Ta gryten av platen, men la den stå varmt så innholdet ikke stivner.

Knekk eggene i en bolle og visp eggene med sukker. Bruk elektrisk visp. Ta litt sukker av gangen, visp det luftig, ha i litt mer sukker osv. Etterpå has melet i, sammen med bakepulveret. Visp.

Vend forsiktig inn sjokoladekremen med en slikkepott. Smør formen med smør og ha på strøkavring. Hell røren i formen. Stek i ca. 40 minutter.

Glasur
Hell kondensert melk i en gryte og kok under omrøring på svak varme i 10 minutter.

La kaken bli kald. Sett den på fat og smør over melkekremen. Strø over pistasjnøtter eller andre gode nøtter.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT