Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladekake med krem og marengs

Kaken bør spises innen en time etter at den er montert slik at marengsen holder seg sprø og god.

Foto: Marit Hegle

Sjokoladekake med krem og marengs

Denne saftige kaken er inspirert av kvæfjordkaken og består av to lag med sjokoladekake og sprø marengs, et raust lag med vaniljekrem, toppet med bløt fløtekrem og friske bær.

Slik gjør du

Pisk smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Rør inn en og en eggeplomme og rør godt mellom hver plomme. Bland sammen hvetemel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.

Rør inn cirka 1/3 av melblandingen i smør/sukkerblandingen. Rør så inn halvparten av melken. Fortsett med å blande inn enda 1/3 av melblandingen, så resten av melken og deretter resten av melblandingen.

Kle bunnen på to 22 cm kakeformer med bakepapir. Fordel røren likt i det to formene. Det er lite røre så du må prøve å jevne ut røren mest mulig. Hvis du ikke har to former så kan du ta av halvparten av røren og legge den til side. Det samme gjør du da med marengsen, slik at du steker den siste kakebunnen med marengs etter at du har stekt ferdig den første.

Marengs

Lag marengs ved å vispe eggehviter sammen med saltet og cirka 30 gram av sukkeret til det begynner å skumme. Tilsett litt og litt sukker mens du visper på medium hastighet. Bruk gjerne et par minutter på prosessen hvor du tilsetter sukkeret. Visp videre på høy hastighet til sukkeret er oppløst og marengsen er blank og stiv. Fordel marengsen over sjokoladebunnen.

Stek kakebunnen på nederste rille, 175 grader over/undervarme, i cirka 25 minutter til marengsen har blitt lett gyllen. Avkjøl kakene på rist. Når kakene er helt romtempererte kan du ha på fyllet.

Pisk en bløt krem av kremfløten, vaniljesukkeret og melisen.

Montering

Legg den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel vaniljekremen over bunnen. Legg på den andre kakebunnen. Bre fløtekremen over toppen av kaken. Pynt kaken med friske bær og grovhakket sjokolade. Har du noen spiselige usprøytede blomster i hagen, for eksempel Stemor eller Jordbærblomst, så kan du bruke dem som pynt.

Denne kaken bør spises innen en time etter at den er montert slik at marengsen holder seg sprø og god.

Kilde: Marit Hegle