Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur.

Foto: Elisabeth Tønnessen

Sjokoladekake i langpanne

Glutenfri sjokoladekake som passer til en liten langpanne. Du du kan også lage muffins av samme røra. Dette er en stor porsjon som gir 40 muffins. Med sjokoladeglasur på toppen blir sjokoladekaken ekstra god.

Slik gjør du

Bland alt det tørre og rør inn smeltet smør. Visp eggene litt og tilsett dem. Rør inn det varme vannet, og hell røren i en langpanne.

Stek ved 200 °c i 15-20 minutt.

Som muffins

Fyll muffinsene 2/3 fulle og stek ved 220 °C i 8-10 minutter. Ikke stek dem for lenge, de skal være litt løse inni.

Sjokoladeglasur

Smelt sjokoladen i smøret og tilsett vaniljesukker, melis, vann eller kaffe. Rør inn eggeplommen til slutt.

Kilde: Gunhild Lovise Maudal i kokeboken «Glad av mat»