Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladekake

De to sjokoladekakebunnene er lagt med bunn mot bunn. Den nederste har bunnen opp, den øverste har bunnen ned.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Sjokoladekake

Dette er en enkel, men allsidig, sjokoladekake. Du kan variere smaken med appelsin eller kaffe eller lage muffins av samme røren.

Slik gjør du

Kaken lages i to runde former, 20 cm. Ha bakepapir i bunnen og smør og mel på sidene.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Ha sjokolade og melk i en bolle over en kjele med kokende vann til sjokoladen har smeltet.

Rør smøret mykt, ha i sukker og fortsett å vispe til blandingen er lys og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Ha i smeltet sjokolade. Sikt i mel, kakao, bakepulver og natron, vend det forsiktig inn. Ha røren i de to formene og stek i ovnen i ca. 25 minutter, eller til bakepinnen viser at de er ferdige.

La kakebunnene stå noen minutter før du tar dem ut av formene. Avkjøl på rist.

Sjokoladeglasur
Pisk smør, fløte og vaniljeekstrakt til det er mykt. Ha i mel og kakao litt etter litt, pisk hele tiden. Fortsett å visp blandingen til den er lys og luftig. (Vanligvis lager jeg sjokoladeglasur i en mikser og bruker vispen hele tiden.)

Når kakene er avkjølt, har du glasur på den ene bunnen og setter den andre over. Sett kaken på et fat og dryss over kakaopulver eller melis.

Tips

Tilsett finrevet skall av 1 appelsin for å gi kaken en sjokolade-appelsinsmak eller erstatt vaniljeekstrakten med 1 ss pulverkaffepulver for å få mokkasmak.

Oppskriften kan også brukes til sjokolademuffins. Det blir 12 muffins. De skal steke i ca. 18-20 minutter. Vær sjenerøs med sjokoladekremen på toppen og dekorer dem av hjertens lyst.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!