NRK Meny
Sjokolade og frukt

Smeltet sjokolade og frukt i passe biter blir himmelsk dessert.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Sjokoladefondy

Når Sara Begner lager mat til barn og dukker opp med sjokoladefondy til dessert, da blir det mange glade ansikter.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C. Rist kokosmassen i tre minutter. Pass på hele tiden, for de blir fort brent!

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad.

Del bananene i passe munnfuller. Lag kuler av melonen med et kulejern. Uten kulejern skjærer du melonen i passe biter.

Legg kokosen i en skål. Den smeltede sjokoladen i en annen skål, og frukten på et fat. Gi hver person et trespyd. Tre en fruktbit på spydet og dypp det i sjokolade og så i kokos.

Tips

Kjempegod og forholdsvis sunn dessert som dessuten er morsom å spise. Selv om det heter fondy trengs det ingen fondygryte. Det går like bra å smelte sjokoladen i mikrobølgeovnen eller i vannbad.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT