Sjokoladefondant

Varm sjokoladefondant med iskald fersken, myk sjokolade og sprø kaffekrisp.

Foto: SVT

Sjokoladefondant

En klassisk fondant der du får noe mykt, noe sprøtt, noe varmt og noe kaldt.

Slik gjør du

Sjokoladefondant

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Visp egg og sukker, og bland med den smeltede sjokoladen og smøret. Bland inn resten av ingrediensene, og fyll i smurte og sukrede former.

Stek på 190 grader i 8 minutter. Snu dem opp ned på hver sin tallerken.

Fersken

Skjær fersken i båter og legg i fryseren 20 minutter før servering, så får du en spennende kombinasjon av varmt og kaldt på tallerkenen.

Server fondanten med fersken og kaffekrisp.

Kaffekrisp

Finhakk sjokoladen. Kok vann og sukker til det begynner å bli gyllent. Skru av varmen og rør hurtig inn kaffe og sjokolade. Legg kaffekrispen ut på bakepapir for å avkjøles.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT