Julekonfekt

Sjokolade- og bringebærtrøflene rulles i melis eller kakao. Da får du noen brune og noen hvite kuler.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Sjokolade- og bringebærtrøfler

Lise Finckenhagen lager konfekt til jul. Det blir ca. 45 sjokolade- og bringebærtrøfler.

Slik gjør du

Tin bærene og kjør dem til puré med en stavmikser. Gni bringebærpureen gjennom en sikt og kast frøene.

Finhakk og smelt sjokoladen halvveis over vannbad, eller i mikrobølgeovn (bruk halv effekt).

Varm opp bringebærpureen i en liten kasserolle, rør pureen inn i sjokoladen litt etter litt. Sjokoladeblandingen skal bli blank og ha en elastisk konsistens (bruk gjerne en stavmikser for å få den rette konsistensen). Rør til slutt inn smøret i små terninger. Avkjøl sjokoladen og form den til passende kuler eller sprøyt ut små topper på et brett kledd med bakepapir.

Dypp trøflene i smeltet sjokolade og rull dem i melis eller kakao (kulene kan gjerne rulles kun i melis eller kakao men jeg fortrekker å dyppe dem i sjokolade først).

Oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen