NRK Meny
Sjakk mat

En sunn og smart panne – så du er klar for neste trekk.

Foto: Sigurd Vik / NRK

Sjakk mat

Inspirert av Magnus Carlsen og sjakk-VM har kokken Inge Johnsen lagd en panne som har alt du trenger for neste trekk. Den er sunn, smakfull og kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. Her er det ingenting som sløver sansene, og du får masse energi til både hjerne og kropp.

Slik gjør du

Denne oppskriften er med torsk, men pannen kan også lages med laks eller sei.

Varm pannen med olje. Legg i potetskivene og stek på middel varme. Legg så skivet gulrot på potetene. Legg løk skiver på gulroten og krydre med salt og pepper.
Slå i 1–2 dl. Blåskjellkraft, eller en ½ boks med tomater med hakket hvitløk og chili. Kok opp. Legg fisken på med brokkoli, tomat, hakkede friske urter og vårløk. Krydre med salt og pepper.

Sett på lokk og la retten trekke i 5-7 minutter. Når du tar av lokket, riv litt sitronskall og press litt sitronsaft over pannen. Har du dampet blåskjell, legger du disse på. Blåskjellene kan også serveres ved siden av.
Server gjerne med ris, salt og godt brød.

Blåskjellkraft

Varm pannen med olje. Fres grønnsaker. Slå i 1-2 dl hvitvin og kok godt opp.

Tilsett så bokstomaten. Kok opp. Legg så i blåskjell, og sett lokk på i 3-5 minutter. Ta ut blåskjellene. Kok ned kraften og smak til med salt, pepper og litt sukker. Pisk inn smør til slutt.

Kilde: Inge Johnsen – Lian Restaurant