NRK Meny
Sitronstekt kalkunbryst og waldorfsalat

Sitronstekt kalkunbryst med waldorfsalat.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Sitron og timian setter smak på kalkunkjøttet mens det står i ovnen. Sammen med urtesaus og waldorfsalat blir det festmiddag.

Slik gjør du

Sitronstekt kalkunbryst

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver, og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie, og stek det i ovnen ved 160 grader i cirka 40 minutter.

Urtesaus

Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel, og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke tre til fem minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte, og visp blandingen inn i sausen. Varm sausen opp til den tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.

Tips

Kalkun serveres med waldorfsalat.

Kilde: Formiddagskokken i NRK Trøndelag