NRK Meny
Sitronsorbé

Sitronsorbé med karamellisert sitronskall.

Foto: DR

Sitronsorbé med småkaker

Tuiles er småkaker eller cookies oppkalt etter det franske ordet for takstein. De er lekkert tilbehør til sorbé.

Slik gjør du

Kok en lake av vann og sukker og la sitronskall trekke i laken til den er avkjølt.

Smak laken til med sitronsaft og sil den. Den skal smake sterkt men ikke for surt.

Kjør sorbeen i en ismaskin og ha i en spiseskje pisket eggehvite underveis. Frys sorbeen.

Sitronskallet kan kokes videre i enda litt sukkerlake til den nesten karamelliseres og serveres med sorbeen. En sprø tuil er også godt til, hvis du tror du tåler det ...

Tuiles
Bland mel, melis og salt. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. Bland deigen godt og la den hvile en halv time i kjøleskapet.

Legg teskjeer av deigen på bakepapir eller silikonmatte, smør den tynt ut. Stekes ved 180 °C til de begynner å få litt farge rundt kantene. Kan formes etter ønske mens de fortsatt er varme.

Tips

Oppskrifter fra samme program:

| | |

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR