Slik gjør du
Sitronpudding
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skill eggeplommer og eggehvite.
Bland revet sitronskall, 2 dl melis og smør i en food prosessor og tilsett sitronsaft, eggeplommer og mel. Bland inn litt melk om gangen til en glatt, kremet masse. Hell eggekremen i en stor bolle.
Visp eggehvitene med resten av melisen til en luftig marengs. Vend forsiktig marengsen inn i eggekremen. Fyll i seks smurte, ildfaste porsjonsformer.
Stekes nederst i ovnen i ca. 25 minutter.
La puddingen få hvile i ca. 10 minutter før servering.
Sorbé
Selvfølgelig kan du bruke friske bær, men gi dem en time i fryseren før du blander dem.
Bland frukt og bær raskt i food prosessoren og server en god kule sorbé på den varme sitronpuddingen.
Konsistensen til sorbeen varierer avhengig av hvor frossen frukten er. Hvis du tiner den litt, trenger du ikke spe med eplejuice.
Tips
Flere oppskrifter: