Laster innhold, vennligst vent..
Sitronpannekaker

– Dette er en dessert man blir glad i, sier Mette Blomsterberg om sitronpannekakene med glasskaramell.

Foto: Fra tv-serien Det søte liv / DR

Sitronpannekaker

Det ser avansert ut, men det er det ikke. Sitronpannekakene skal serveres iskalde, og du kan lage denne fantastiske desserten ferdig flere dager i forveien.

Slik gjør du

Glasskaramell
200 g melis smeltes over svak varme til gyllen karamell. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Legg karamellen i skjeer på et stykke bakepapir og stryk massen ut med en palettkniv. Når karamellen skal brukes, snus papiret ned mot et annet papir og den tynne karamellen frigjøres forsiktig.

Pannekakerøre
Bland mel og sukker. Pisk inn alle eggene Nå må alle klumper være ute. Smelt smøret i pannen pannekakene skal stekes i. Visp smøret og finrevet frisk ingefær inn i røren

Visp inn melken til slutt. Nå er pannekakerøren klar. Stek pannekakene på god varme på en stekepanne som er ca. 25 cm i diameter.

Sitronkrem
Legg gelatinen i bløt i en halv liter kaldt vann i en ½ time. Hakk den hvite sjokoladen fint. Kok opp fløten, fjern gryten fra varmen.

Etter 5 minutter helles den varme fløten over den finhakkede sjokoladen. Rør til nesten all sjokoladen har smeltet. Vri vannet ut av gelatinen og ha den i den varme kremen.

Når all i sjokoladen har smeltet, siles den gjennom en sil. Ha i revet sitronskall og rør godt. Sitronkremen avkjøles i kjøleskap i minst 3 timer eller gjerne til neste dag.

Sitronkonfit
Skjær bunn og topp av sitronene. La sitronene stå på bunnen og skjær hele skallet av med en skarp kniv. Skjær så den nakne sitronen i fileter.

Del vaniljestangen på langs. Vaniljekornene skrapes ut og blandes sammen med en anelse sukker, slik at kornene skilles fra hverandre.

Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestangen, sukker, sitronfileter og vann kokes kort opp og tyknes med litt maizenna blandet med i litt vann. Konfiten skal bare jevnes med maizennablandingen, absolutt ikke tykne. Avkjøles helt før servering.

Konfiten kan oppbevares i kjøleskap i 2 til 3 dager.

Sitronpannekaker
Legg alle de kalde pannekakene ut på et bord. Pisk den kalde sitronkremen luftig med en håndmikser og smør den ut på hver pannekake. Stryk kremen tynt ut over med en palettkniv så kremen dekker hele pannekaken.

Rull pannekakene sammen, legg dem på et fat med flat bunn og dekk til med plastfolie. Sett fatet i kjøleskapet 1 til 2 dager før servering. Skjær hver av de kalde sitronpannekakene i to på skrå. Endene blir ikke er brukt.

Sett skivene elegant sammen. Lun sitronkonfiten litt og server den med sitronpannekakene med en gang.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte liv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR