NRK Meny
Sitronfromasj

Sitronfromasj kan du servere i en stor bolle eller i porsjonsglass. Pynt med pisket krem.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Sitronfromasj

Adam og James Price lager sitronfromasj uten å skille eggene. Du bestemmer selv hvor mye sitronskall og sitronsaft som skal i fromasjen.

Slik gjør du

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Pisk egg og sukker til en lys, luftig eggedosis.

Ha gelatinen i en gryte og smelt den med væsken som følger med.

Hell sitronsaft og revet sitronskall i gelatinen under omrøring. Rør sitronsaften med gelatin inn i eggemassen. Visp godt.

Visp halvparten av fløten til krem og vend kremen inn i massen.

Ha fromasjen i porsjonsglass eller i en stor skål. Settes til kjøling i minst 3-4 timer.

Før servering piskes 1/4 l fløte og kremen has i en sprøytepose med en stjerneåpning. Pynt fromasjen etter beste kunstneriske evne, mens du tenker på din favoritt blant skagenmalerne.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR