Laster innhold, vennligst vent..

Sitron- og rosmarinbakt lammekarré

Lam er tradisjon i påsken, og en sitron- og rosmarinbakt lammekarré med godt tilbehør burde være midt i blinken. Oppskrift med tzatziki, ovnsbakte tomater og pommes frites fra Odd Ivar Solvold.

Slik gjør du

Sitron- og rosmarinbakt lammekarré

Brun lammet i oljen på alle sider.
Tilsett smøret i pannen sammen med rosmarin, la det smelte og hell over lammet.
Ha på finrevet sitronskall (kun det gule) havsalt og kvernet sort pepper.
Stek lammet ved 190 ºC i ca. 10 minutter til det har en temperatur på ca. 50 ºC. La det hvile i ti minutter før det skjæres i.

Tzatziki

Renn av yoghurten over natten i et kaffefilter.
Bland i salt, pepper, hvitløk og sitron.
Skrell agurken og ta ut kjernene, skjær i tynne skiver.
Vend inn agurkskivene.
La stå i 30 minutter.

Confitétomater

Bland sammen alle ingrediensene til tomatene.
Stikk små hull i tomatene og bland med marinaden.
Legg så i en ildfast form og bak ved 190 ºC i ca. 5 minutter til de sprekker.
Serveres lune.

Pommes frites

Potetene kuttes i 5 mm tykke strimler og skylles godt i vann for å få ut stivelse.
Tørk dem godt og friter i to omganger i olje som er oppvarmet til 150 grader, først slik at de detter sammen, og deretter til de blir sprø.
Strø salt over før servering.

Kilde: Odd Ivar Solvold