NRK Meny

Sildesalat

Kjartan Skjelde gir deg oppskriften på sildesalat med poteter, egg, rødløk, dill og smør. Dessuten får du oppskriften på flatbrød som er et must til denne salaten.

Slik gjør du

Skyll filetene i rennende vann i noen minutter og skjær de i biter.

Bland sammen vann, sukker og eddik og mariner fiskebitene i syltelaken i ca. 20 minutter.

Kok potetene hele med skall i lettsaltet vann til de er møre, ca. 20 min. Sil av vannet og damp potetene et par minutter.

Kok eggene i ca. 8 min. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to ved servering.

Ta fiskestykkene ut av syltelaken og anrett silden med skiver av nykokt potet, egg, rømme, tynne skiver av rødløk, dill og temperert smør i små terninger. Dryss litt maldonsalt og ferskkvernet pepper på toppen.

Flatbrød

Bland sammen hvetemel og rug, ha i lunkent vann sammen med honning og tilsett litt salt. Oppbevar deigen på over natten før den skal serveres.

Kjevles ut i tynne flak og stekes sprø i en stekepanne.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde