Slik gjør du
Kok opp sukker, eddik og vann. Og avkjøl.
Kok løken i et par minutter i saltet vann og avskjøl løken i eddikvannet.
Skjær sildefileten i passende stykker og ha den i vannet sammen med løken. La det hele marineres i en 20 minutter.
Kok potetene hele med skall i lettsaltet vann til de er møre, ca. 20 min. Sil av vannet og damp potetene et par minutter.
Kok eggene i ca. 8 min. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to ved servering.
Ta filetene og løkringene ut av syltelaken, anrett silden med skiver av nykokt potet, egg, avrugakaviar, løyrom, rømme, dill, temperert smør i små terninger og flatbrød. Dryss litt maldonsalt, nykvernet pepper og reven pepperrot på toppen.
Flatbrød
Bland sammen hvetemel og rug, ha i lunkent vann sammen med honning og tilsett litt salt. Oppbevar deigen på over natten før den skal serveres.
Kjevles ut i tynne flak og stekes sprø i en stekepanne.
Tips
- Se også:
- Oppskrift: Sildesalat med poteter, egg, rødløk, dill og smør