Sildefjøl med egg, potetsalat, rødbeter og rødløk

Sild med sjuminuttersegg og fargerikt tilbehør.

Foto: Reneé Fagerhøi

Sildefjøl med egg, potetsalat, rødbeter og rødløk

Plukke- og deleretter er hipt. Sildefjøl fra Reneé Fagerhøi kombinerer tradisjoner med moteføde.

Slik gjør du

Kok rødbetene i omtrent én time. Skrell dem, og skjær opp i terninger. Kutt rødløken i litt mindre terninger. Egg kokes i sju minutter og deles i to.

Potetsalat

Vask og skrubb potetene. Kok dem i med vann med alt saltet. Avkjøl, og del i fire.

Pisk sammen sennep, honning og eddik, og spe med oljen – litt og litt – mens du pisker hardt. Det skal bli en emulgert dressing, altså en slags majones Grovhakk dillen og bland den inn i dressingen. Vend inn potetene til slutt.

Sild

Vann ut spekesilden over natten. Skift vann to ganger. Kok opp sukker, eddik og vann, og kok til sukkeret er oppløst. Ha i laurbærblader, pepper, løk og litt av dillen. Avkjøl laken helt, og hell den over sildefiletene. Legg på norgesglass eller i annen ren, lufttett beholder. La den stå i minst to dager før du spiser den.

Servering

Legg opp sild, egg, rødbeter, potetsalat og løk på en stor fjøl eller tallerken, og la folk velge det de selv synes er best.

Kilde: Reneé Fagerhøi i radioprogrammet Brønsj, NRK P1