Slik gjør du
Kok rødbetene i omtrent én time. Skrell dem, og skjær opp i terninger. Kutt rødløken i litt mindre terninger. Egg kokes i sju minutter og deles i to.
Potetsalat
Vask og skrubb potetene. Kok dem i med vann med alt saltet. Avkjøl, og del i fire.
Pisk sammen sennep, honning og eddik, og spe med oljen – litt og litt – mens du pisker hardt. Det skal bli en emulgert dressing, altså en slags majones Grovhakk dillen og bland den inn i dressingen. Vend inn potetene til slutt.
Sild
Vann ut spekesilden over natten. Skift vann to ganger. Kok opp sukker, eddik og vann, og kok til sukkeret er oppløst. Ha i laurbærblader, pepper, løk og litt av dillen. Avkjøl laken helt, og hell den over sildefiletene. Legg på norgesglass eller i annen ren, lufttett beholder. La den stå i minst to dager før du spiser den.
Servering
Legg opp sild, egg, rødbeter, potetsalat og løk på en stor fjøl eller tallerken, og la folk velge det de selv synes er best.