NRK Meny
Sild med pepperrot og rotgrønnsaker

Gulrøttene og persilleroten er skåret i tynne skiver med gulrotskrelleren, eller du kan bruke ostehøvelen.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

Sild med pepperrot og rotgrønnsaker

Hanne Frosta lærer oss å lage sild til julefrokosten. Eller kanskje du vil lage sild med pepperrot og rotgrønnsaker som en liten julegave?

Slik gjør du

Skrell grønnsakene. Gulrot, persillerot og pepperrot skjæres i tynne skiver på langs (bruk ostehøvel eller mandolin). Flakene skjæres så i tynne strimler. Kutt rødløken i ringer, ca. 5 mm tykke.
Ha grønnsakene i laken og kok opp. Avkjøl, og tilsett rødløk i den kalde laken.
Legg lagvis i glass med sild.

Tips

*Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld