Sild med pepperrot og rotgrønnsaker

Gulrøttene og persilleroten er skåret i tynne skiver med gulrotskrelleren, eller du kan bruke ostehøvelen.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

Sild med pepperrot og rotgrønnsaker

Hanne Frosta lærer oss å lage sild til julefrokosten. Eller kanskje du vil lage sild med pepperrot og rotgrønnsaker som en liten julegave?


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell grønnsakene. Gulrot, persillerot og pepperrot skjæres i tynne skiver på langs (bruk ostehøvel eller mandolin). Flakene skjæres så i tynne strimler. Kutt rødløken i ringer, ca. 5 mm tykke.
Ha grønnsakene i laken og kok opp. Avkjøl, og tilsett rødløk i den kalde laken.
Legg lagvis i glass med sild.

Tips

*Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld