NRK Meny
Sild i avispapir

Pakkene med sild og poteter skal dekkes helt til av aske og glør, så det ikke kommer luft til. Det er det som gjør at papiret ikke brenner.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Sild i avispapir

Mill Hertzog er en fransk kokk som har reist jorden rundt, men som har valgt Arild i Skåne som sitt hjemsted. I Mills hage lages det sild og poteter på en mildt sagt annerledes måte.

Slik gjør du

Tenn grillen.

Pakk potetene hver for seg i matpapir og ett ark avispapir. Når du har fått til en glødende haug legger du potetene i lar dem ligge der ca. 1 time.

Salte og pepre silden. Fyll den med fennikel, persille og frisk estragon. Pakk den i matpapir og ett ark avispapir. Legg den i glohaugen og la den ligge i ca. 10 minutter.

Server sild og poteter med en stor klatt smør.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT