NRK Meny
Cannoli
Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Sicilianske cannoli

Sicilianske cannoli er små kaker laget som rør eller skåler fylt med ricottakrem.

Slik gjør du

Dekk bakeplaten med bakepapir.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett mel. Pisk eggehvitene til fast skum. Vend inn i røren. Legg røre på bakeplaten. Det skal bli runde kaker, ca 12 cm i diameter. Lag fire kaker på hver plate. Stekes ved 200 °C, ca. 6 minutter.

Løft kakene fort over på en smal rull eller form dem over tekopper som er snudd på hodet. Avkjøl. Fyll dem rett før servering.

Cannolikrem
Rør ricottaen til en smidig krem. Visp i sukker, sitronskall og kanel til alt er blandet.

Fyll i formene, enten du har laget dem som rør eller skåler. Pynt med hakket mørk sjokolade eller pistasjenøtter.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat