NRK Meny

Siciliansk caponata

Caponata er en varm salat eller stuing fra Sicilia. Grønnsaker med søtsur saus. Den kan brukes som en egen rett eller serveres varm eller kald som tilbehør til grillet kjøtt eller kylling. Da Bo Hagström var på Sicilia var det ikke sesong for auberginer, så da brukte kokken artiskokker i stedet.

Slik gjør du

Skjær auberginene i terninger på 2,5 x 2,5 cm. Stek terningene i olivenolje i flere omganger så de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta auberginene fra stekepannen ovet på et tørkepapir. La auberginene renne av seg på tørkepapir.

Stek hakket løk sammen med selleri som er skåret i biter. Forvell olivenene i kokende vann 2-3 minutter.

Hell av oljen og la de hakkede tomatene koke sammen. Bland i løk og selleri og smak til med sukker og eddik. Vend inn auberginene, oliven, kapers og rosiner. Smak til med salt og pepper. La det småkoke med lokket på ved svak varme i ca. 10 minutter.

Tilsett litt vann dersom røren blir tørr.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat