Short ribs

Kjøttet fra oksebryst har kokt lenge, og kjøttet er plukket fra beina før det serveres med coleslaw og løkringer i brød.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Short ribs

Det er ganske mye kjøtt på det amerikanerne kaller short ribs, hos oss oksebryst med bein. Bare man tilbereder det riktig, blir kjøttet mørt og saftig.

Slik gjør du

Short ribs

Strø salt på kjøttet, og brun det i litt olje. Legg det i en kasserolle. Tilsett alle ingrediensene. Kok i cirka 2 timer til det er mørt.
Ta ut kjøttet og reduser kraften til en glaze med kraftig smak. Plukk kjøttet av bena, sil over glazen og sett det i ovn på 210 grader i cirka 10 minutter.
Riv kjøttet i biter med to gafler og bland med glazen.

Hvis du vil bruke en trykkoker, koker du kjøttet på maks trykk i 45 minutter.

Coleslaw

Riv kålen. Bland de øvrige ingrediensene. La saltet trekke væsken ut av kålen og klem bort overflødig væske.

Majones

Visp sammen egg, sennep og eddik. Tilsett oljen langsomt i en stråle, mens du visper, til majonesen er passe tykk. Smak til med salt og pepper. Bland sammen med kålen.

Friterte løkringer

Skjær løken i tynne skiver. Friter den i 160 grader i olje. Legg den på kjøkkenpapir og ha på salt.

Servering

Server mørt kjøtt oppå coleslaw i brød. Topp med den friterte løkringer.

Tips

Til serveringen kan du for eksempel bruke rundstykker, bagetter eller burgerbrød.

Kilde: Paul Svensson fra «Hygge i Strömsö»