Laster innhold, vennligst vent..
Short ribs

Kjøttet fra oksebryst har kokt lenge, og kjøttet er plukket fra beina før det serveres med coleslaw og løkringer i brød.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Short ribs

Det er ganske mye kjøtt på det amerikanerne kaller short ribs, hos oss oksebryst med bein. Bare man tilbereder det riktig, blir kjøttet mørt og saftig.

Slik gjør du

Short ribs

Strø salt på kjøttet, og brun det i litt olje. Legg det i en trykkoker. Du kan også bruke en vanlig kasserolle, men da tar det lenger tid. Tilsett alle ingrediensene. Kok det på maks trykk i 45 minutter. I vanlig kasserolle tar det circa en time. Ta ut kjøttet og reduser kraften til en glaze med kraftig smak. Plukk kjøttet av bena sil over glazen og ha det i ovn på 210 grader til det er varmt. Riv kjøttet i biter og bland med glazen.

Coleslaw

Riv kålen. Bland de øvrige ingrediensene. La saltet trekke væsken ut av kålen og klem bort overflødig væske.

Majones

Visp sammen egg, sennep og eddik. Tilsett oljen langsomt i en stråle, mens du visper, til majonesen er passe tykk. Smak til med salt og pepper. Bland sammen med kålen.

Friterte løkringer

Skjær løken i tynne skiver. Friter den i 160 grader i olje. Legg den på kjøkkenpapir og ha på salt.

Servering

Server mørt kjøtt oppå coleslaw i brød. Topp med den friterte løkringer.

Kilde: Paul Svensson fra «Hygge i Strömsö»