NRK Meny

Shashis currykylling

Curry er et ord som gir flere assosiasjoner. I denne indiske retten er curry krydderblandingen som er basisen for sausen som kyllingen og grønnsakene koker i.

Slik gjør du

Curry
Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm opp pannen og hell i olivenolje, kanel, nellik og kardemommefrø. Tilsett så løk, hvitløk, chili, laurbærblad og ingefær. La det frese en stund.

Tilsett de passerte tomatene. Bland inn resten av krydderne (gurkemeie, koriander, bukkhornkløverblad, salt, garam masala og spisskummen) i tomatblandingen og la det koke sammen til det skiller seg.

Kylling
Stek kyllingklubbene til de får en gyllen farge. Skjær opp gulrøtter, okra og paprika.

Bland kokosmelk i curryblandingen i en egen panne. Legg så i kyllingen og grønnsakene. La det koke på komfyren i minst 30 minutter.

Kok risen som det står på pakken.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Shashi Sethi i TV-serien Niklas' mat/SVT