NRK Meny

Shao mai

En liten kinesisk godbit med svinekjøtt pakket i won-ton-deig og pyntet med erter eller gulrøtter.

Slik gjør du

Hakk reker, sopp og vårløk relativt fint og bland det godt med hakket svinekjøtt og de andre ingrediensene.

Skjær de små wontonarkene så de blir runde. Dette gjøres fort ved å legge 4-5 ark sammen, brette dem to ganger og klippe en kvart sirkel med en saks. Oppbevar arkene under et fuktig håndkle mens du holder på, så de ikke tørker ut.

Legg en teskje av farsen midt på deigsirkelen og samle deigen rundt så fyllet titter ut øverst. Pynt med en ert eller et lite stykke gulrot presset ned i farsen.

Damp shao mai i 15 minutter, ev. i en kinesisk bambussteamer som kan finnes i diverse kinesiske butikker.

Server øyeblikkelig med soyasaus og en liten skål chiliolje.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR