Slik gjør du
Fres løk, hvitløk, chili og chorizo i litt olje i en stekepanne på medium varme. Ha i krydderet og stek videre. La alt bli blankt og mykt. Ha i hakkede tomater og buljong, kok opp og la blandingen småkoke i 5–7 minutter.
Mens tomatsausen koker, lager du den friske agurk og tomatsalaten. Hakk agurk og tomat i fine terninger, finhakk bladpersillen, bland sammen dressingen og hell over salaten. Krydre med salt og pepper.
Lag fordypninger i tomatsausen og knekk ett og ett egg oppi. Sett på lokk og senk temperaturen til svak varme. Etter ca. 5 minutter har du i revet parmesan og setter på lokket igjen. Gryten er ferdig etter totalt 7 minutter, når eggene har stivnet.
Dryss over bladpersille, smak til med salt og pepper og server shakshouka sammen med nybakt brød og den friske agurksalaten.
Tips
Du kan fint droppe chorizo og lage denne retten helt uten kjøtt.