Laster innhold, vennligst vent..
Shakshouka

Egg i krydret tomatsaus er en spennende frokostrett med opprinnelse i Midtøsten.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Shakshouka

Start morgenen med en kulinarisk reise til fjerne himmelstrøk. Shakshouka er posjerte egg i en nydelig krydret tomatsaus, en klassiker som smaker aller best lun og med deilig grillet brød.

Slik gjør du

Fres løk, hvitløk, chili og chorizo i litt olje i en stekepanne på medium varme. Ha i krydderet og stek videre. La alt bli blankt og mykt. Ha i hakkede tomater og buljong, kok opp og la blandingen småkoke i 5–7 minutter.

Mens tomatsausen koker, lager du den friske agurk og tomatsalaten. Hakk agurk og tomat i fine terninger, finhakk bladpersillen, bland sammen dressingen og hell over salaten. Krydre med salt og pepper.

Lag fordypninger i tomatsausen og knekk ett og ett egg oppi. Sett på lokk og senk temperaturen til svak varme. Etter ca. 5 minutter har du i revet parmesan og setter på lokket igjen. Gryten er ferdig etter totalt 7 minutter, når eggene har stivnet.

Dryss over bladpersille, smak til med salt og pepper og server shakshouka sammen med nybakt brød og den friske agurksalaten.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden