NRK Meny
Kyllingspyd med brødpinner

Kyllingspyda er enkle og raske å lage. De blir best hvis du har tid til å la dem stå i marinaden i et par timer før steiking.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Sesamstekte kyllingspyd

Lekre, sesamstekte kyllingspyd som er enkle å lage, og passer perfekt i piknikkurven eller nisteboksen.

Slik gjør du

Skjær kyllingbrystet i fine biter. Lag marinade av olivenolje, salt og pepper, hvitløk og finhakka ingefær. Styrken bestemmer du sjøl.

Legg kyllingbitene i marinaden, og sett det hele i kjøleskapet i et par timer. De kan også stå over natta.

Tre kyllingbitene på trepinner, og vend dem i sesamfrø. Steik kyllingspyda i en blanding av olje og margarin. Sesamfrøa skal være gylne og sprø, og kyllingen gjennomstekt, men ikke tørr.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR