NRK Meny
Mingle-mat fra Saras kjøkken

Sara Begner serverer grillspydene i små glass med salat i bunnen. På bildet er også vietnamesiske vårruller (foran) og ceviche i vinglass (bak).

Foto: SVT

Sesammarinerte grillspyd med papaya- og bønnespiresalat

Med sesamolje, soyasaus og sesamfrø har denne retten tydelig inspirasjon fra Asia. Og den ser flott ut når den serveres i glass.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i om lag tre centimeter brede remser. Træ hver av remsene på et trespyd. Bland ingrediensene til marinaden, legg spydene på et fat og hell marinaden over. Det bør trekke i minst et kvarter.

Strimle papaya og vårløk, og ha det i en bolle sammen med bønnespirene. Klem over limesaft, og ha både honning, olivenolje og sesamolje i bollen. Vent med å ha frø i salaten til rett før du serverer.

Varm opp ei steikepanne, gjerne ei grillpanne, og stek biffspydene i ett minutt på hver side. Ha salat i åtte glass, og stikk to spyd i hvert glass.

Tips

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT