NRK Meny

Sennepsmarinert kalvebryst

Sennepsmarinert kalvebryst langtidsbakes til det er rosa og saftig. Serveres på sitronstekte potetkaker med appelsinmarinert fennikel, ruccola, hvitløksdressing og myntegele.

Slik gjør du

Smør kalvekjøttet godt inn med grov sennep, dryss over hakket rosmarin samt salt og pepper. Stekes i ovn på 140 ºC i 1 time.

Riv potetene på grovt rivjern, blande med skall og saft av sitronen og smak til med salt og pepper.
Form potetene til fire runde kaker og stek dem i smør i varm stekepanne. Det er lurt å steke dem ferdig i ovn når de er blitt fint brune. 10 min, 200 ºC.

Bland creme fraiche med finhakket hvitløk, salt, pepper og litt lime.

Smelt smør i en panne og tilsett sukker. La sukkeret smelte uten å bli brunt. Ha i appelsinjuicen og rør godt rundt. Tilsett fenikkel i båter og la det surre til det er mørt.

Bruk et steketermometer og sjekk om kjøttet er klart. Det er fint og rosa ved 60 ºC.
Ta kjøttet ut og la det hvile 10 min før du skjærer det i tynne skiver.

Anrett på en tallerken med myntegele i et shot-glass.
Legg først på røstipoteten, deretter ruccolasalat, rødløk og fenikkel.
Legg skiver av kalvebryst rundt og hell hvitløkdressingen rundt.

Kilde: Ingvild Skorpen Bøge