Video Lise Finckenhagen lager semulepudding

Semulepuddingen kan lages enten i en stor skål eller i små porsjonsformer.

Semulepudding med bærkompott

Har du bær i fryseren og lurer på hvordan du best kan bruke dem? Kokke-Lise foreslår en dessert med semulepudding med bærkompott til.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp melk og fløte og visp inn grynene. La grøten småkoke under lokk i 15-20 minutter, grynene skal bli helt møre. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Tilsett malte mandler eller smak til med essens.

Visp sammen sukker og egg. Avkjøl grøten noe før du rører inn eggeblandingen.

Hell massen over i en form, glassbolle eller porsjonsformer. Dekk til med plastfolie og avkjøl puddingen.

Bærkompott
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann, kanel og vanilje (stang + frø) i en kasserolle. Visp inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter. Hell den varme laken over de frosne bærene. Sett bærkompotten kjøling, gjerne natten over.

Tips

Fukt formen til puddingen med vann før du fyller den, da slipper den lettere hvis du skal hvelve den ut. Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann i 1 minutt og gni av skallet.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV