Semifreddo med nougat


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Nougat
Hasselnøttene ristes i en panne.

Bland sukker og vann i en gryte og varm det opp.
Når karamellen er lett gyllen, helles hasselnøttene forsiktig i.
La det koke videre i ett minutt under omrøring.

Hell blandingen på en plate eller tallerken som er gnidd inn med litt solsikkeolje. La den stå i en snau halvtime.
Når massen er avkjølt, kjøres den lett i en food-prosessor.

Semifreddo
Eggeplommer og sukker vispes godt sammen.
Skjær vaniljestangen gjennom på langs, skrap ut frøene og tilsett dem.
Visp til hvit og luftig.
Tilsett kremfløte og visp videre til blandingen tykner.

Pisk eggehviten stiv med en anelse salt. Tilsett det meste av nougaten i kremen og vend i eggehviten.
Til slutt strøs resten av nougaten over blandingen.
Semifreddoen settes i fryseren i ca. 40 minutter.

Hell over vaniljeis og server desserten med friske bær.

Kilde: Jamie Oliver