NRK Meny

Semifreddo med eplesirup

Kombinasjonen epler og sjokolade synes Niklas Ekstedt er spennende. Han lager en iskrem med sjokolade og serverer den med varm eplesirup.

Slik gjør du

Visp kremen. Hakk det meste av sjokoladen og bland den i kremen sammen med pekannøttene.

Skill eggene.

Skrap frøene ut av en vaniljestang og ha dem i eggeplommene. Tilsett 1 dl sukker og visp til luftig eggedosis.

Hell en halv spiseskje sukker i eggehvitene og visp til stivt skum.

Rør eggedosisen inn i eggehviten, litt om gangen. Hell eggekremen i den stivpiskede kremen og bland forsiktig.

Fyll i porsjonsskåler og sett dem i fryseren.

Skrell eplet og skjær det i terninger.

Ha eplejuicekonsentrat og karamellsirup i en gryte. Tilsett eplebitene og la det koke sammen til en sirup.

Hell eplesirupen over den kalde iskremen og topp med 1/2 dl revet sjokolade.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT