NRK Meny
Normal

Seks varme måltider til påsketuren

Middagen kan du både lage og spise utendørs i påska. Med enkle forberedelser hjemme har du varm mat i det fri.

Pytt i panne med egg

Pytt i panne med poteter, karbonaderester og stekt speilegg.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Pytt i panne med egg (bildet over) passer godt å lage med rester etter kjøttkake- eller karbonademiddagen. Hjemme på kjøkkenbenken skreller du grønnsakene, og kutter dem og karbonader i små terninger. Alt pakkes i lukka poser som du legger i en boks i sekken. Egg tar du med rå (men husk å pakke dem godt inn)!

Ute i det fri trenger du ei steikepanne til bål eller stormkjøkken for å få maten ferdig.

Ostesmørbrød på bål

Video Andreas Myhrvold lager ostesmørbrød på bål

Før du går ut, smører du doble skiver med ketsjup, sennep, ost, skinke, tomater og andre ting du vil ha på ostesmørbrødet ditt. Doble skiver pakkes i aluminiumsfolie, og kan legges rett på bålet.

Turgryte med lam og sopp

Turgryte med lam og sopp
Foto: Morten Jødal

Hjemme skjærer du opp løk, purre og kjøtt. Husk å ta med kjele eller steikepanne. Hvis du skal lage til flere, kan det vært lurt å steike kjøttet i flere omganger.

Kjøttgryte på bål med aubergine, squash og paprika

Video Andreas Myhrvold koker kjøttgryte på bål

Svinekjøtt og grønnsaker kuttes opp før du går ut. En boks hermetiske tomater blir sausen i gryta. Husk å ta med kjele. Tips: Hvis kjøttet er frossent, virker det som et kjøleelement i sekken.

Laksepakke i folie

Laksepakke i folie
Foto: Peder Songedal/Opplysningskontoret for meieriprodukter

Laks og grønnsaker i biter pakkes i aluminiumsfolie; ei pakke til hver. Bruk godt med folie og pakk den tett rundt maten, slik at det ikke går hull på den. Foliepakkene legger du rett på bålet, og når fisken er gjennombakt, serverer du med tzatziki. (Den har du selvfølgelig lagd hjemme og tatt med deg i en tett boks).

Grove «vafler» med havregryn

Video Andreas Myhrvold lager grove vafler på bål

Røra lager du om morgenen, og heller den over i en tom melkekartong eller flaske (gjerne med vid tut). Hvis du ikke har vaffeljern til bål, kan du steike vaflene i steikepanne over bål eller stormkjøkken. Smaker helt likt, sjøl om det ikke er vaffelhjerter!