Laster innhold, vennligst vent..

Seks favoritter med blomkål

I suppe, til helgesnacksen som dipp, med chilisaus i vegetarmiddag, til laks eller gratinert i form med kjøtt eller ost. Hvitt går til det meste!

Blomkålsuppe

Blomkål kan brukes til så mangt. Når den varmebehandles, spesielt hvis den ovnsbakes, blir den søtere i smaken.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

En kommer ikke utenom blomkålsuppe. Den enkleste og beste oppskriften får du fra Gastronomisk Institutt. Sprø gresskarfrø, urter og god olivenolje setter en nydelig spiss på suppa.

2. Som dipp til helgesnacksen

I oppskriften fra Anne Hjernøe gjennomgår blomkålen en total transformasjon og smaker av hvitløk, chili og olje. Til småpoteter eller annet snacks.

3. I vegetarmiddag med chili, sopp og tahini

Du trenger Sriracha, den sterke chilisausen som kjøpes ferdig på flaske. Sammen med lønnesirup og sitron gir den god smak til Richard Nystads ovnsbakte blomkål. I denne vegetaroppskriften serveres blomkål med stekt sopp og tahinidressing.

4. Det perfekte tilbehør til fisk

Laksen får selskap av både kremost og bacon. Blomkålen moses med fløte, meierismør og muskat.

5. Klassiker med ny vri

Selvfølgelig har Lise Finckenhagen gjort retten litt ekstra god. I stedet for å koke hel blomkål, steiker hun blomkålbuketter i ovnen. Ostesausen lages med tre sorter ost.

6. I stedet for potetmos

I retten, som stammer fra Storbritannia og Irland, er det vanligvis potetmos som kommer på toppen av stekt okse- eller lammekjøttdeig med masse smak og grønnsaker. Men hvorfor ikke prøve blomkål i stedet?

Les også: Slik har du kanskje aldri smakt blomkål