NRK Meny

Sei med timianbakt løk og rømmesaus

Både løk og sei bakes i ovnen og serveres med brekkbønner, pannestekte poteter og rømmesaus ombord på Hurtigruten.

Slik gjør du

Seiloins skjæres i ønsket størrelse. Saltes og pepres lett.

Timian, sukker, salt og olje masseres inn i løken som er skåret i skiver.

Først stekes løken på ca 120 °C i 15 min, og deretter 170 °C til den begynner å bli gyllen. Vend løken underveis.

Legg så løken oppå seien som et lokk. Bakes i ovnen på 150 °C til kjernetemperaturen i seien er 54 °C.

Poteter kuttes i båter og dampes til de er nesten ferdige, pannestekes i smør og olje rett før servering, og smakes til.

Blancherte brekkbønner smakes til med salt og pepper. Vendes inn med potetene i panna.

Rømmesaus lages av fiskekraft og fløte, monter med rømme rett før servering.

Serveres med sitron og timian.

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten