NRK Meny
Sei
Foto: Marie Melgård / NRK

Sei med gulrotpuré og løk- og purrekompott

Kompott med løk og purre, gulrotpuré og sei er dagens middagstips fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Gulrotpuré

Skrell og kutt gulrøtter i biter, ha bitene i en kasserolle, sammen med appelsinsaften.

Tilsett vann så det dekker, og kok til de er helt møre. Kjør gulrøttene til en glatt puré i en blender. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.

Løk- og purrekompott

Rens løk og purre. Skjær løken i kløfter og purren i grove skiver. Smelt smøret i en stor stekepanne, og fres løken. Dryss over sukkeret og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt.

Ha i purren underveis og tilsett hakket gressløk til slutt. Smak til med salt og pepper.

Seifilet

Del fisken i 4 like stykker. Krydre med salt pepper og spisskummen, og vend fisken i hvetemel. Stek seifilene i noen minutter på hver side i en varm panne med smør og olje.

Server den stekte seien på varm gulrotpuré og topp med løk- og purrekompotten. Her passer det med kokte eller stekte poteter.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV